2010. május 14., péntek



zsíííír...


íme a megoldás a kuplungharang problémára. csináltam egy szerszámot ami központba tartja a harang két felét, szétvágtam, elforgattam, hogy a váltó és a motor egy síkban legyen, majd összehegesztettem Hofekker mesterrel.



ígymár úgyáll minden ahogy kell.

alvázvédelem után , kábelek és egyéb baszok felszerelve a kaszni aljára.

2010. május 10., hétfő


hoppáá, milyen felnit meg gumit lőttem az ebayon...




homokszórás után alapozás, kasznitömítés.



közben a kaszni is lakatolódik, rohadások , és fölösleges lukak eltüntetve...
az alvázvédőt szerencsére annakidején nem sajnálták róla. körülbelül három talicskányit kapartunk le az aljáról egy spakli és egy disznóperzselő segítségével.
a legtöbb gond ott volt ahol belepiszkáltak az eredeti struktúrába. konkrétabban az ajtóknál ahol megnagyobbították és alatta fellépőknél. ezeket meg is szüntettem.

2010. május 9., vasárnap


motor benntvan, de nagyon szarul áll. eredetileg b20as motor volt bennne ez pedig b21-es. ez még nem is lenne baj, a két motornak ugyanaz a felfogatása, inkább a kuplungharanggal kellene kezdeni valamit, hogy egyenesebben áljon. az a baj, hogy ilyen motor- kuplung páros nem nagyon volt volvókba. ilyen harangot szerezni szinte lehetetlen vagy legalábbis nekem nem annyira van kedvem várni hónapokat, hátha akad egy valahol a világba, utána pedig a postára kétszer annyit fizetni mint amennyibe az áru kerül.
itt már az alváz és a hidak homokszórva és újra vannak festve jókis kaucsukos rücsis alvázvédővel.
készül a motor, semmi baja nem volt, de azér kapott egy teljes szimering és tömítésgarnitúrát, és új vezérműszíjat, valamint becsiszoltattam a szelepeket és természetesen szelephézagállítás is megtörtént.